Wednesday, August 01, 2012

Hai ! Ogos

Sedar tak sedar kita semua sudah pun masok ke bulan ogos
merangkap hari ke 12 Ramadhan kan
haa..time2 gini mesti makcik2 pakcik2 sibuk mencari rezeki untuk anak2 dengan menjual kuih muih kat bazar2 ramadhan kan.emm..sebut pasal kuih muih kat bazar nie..ummm..banyaknye laa.
kalau ikotkan hati sumenye nak.makan taknye pun..nafsu je lebih..ahaks!
membeli jangan ikot nafsu okeh?nanti membazir..haa..sape yang rugi?anda jugak yang rugi tau.
cumilnye laaa diee
dicopy n paste dr seorang blogger yang slalu wt doodle cumil2
jangan marah eh! peace!

(nota siku : mek qilah,aku tak gedik tau! aku baikkkk!hahahha)
jangan jeles..weeeee.

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Pelangi Senja


Jarang kita nampak pelangi kan?kalau nampak pun kadang kadang je tak selalunye lah
tapi entry nie nak bercerita tentang Pelangi Senja..ape tu kan?haa..
cube teka ape itu..hehehe..tu lagu stacy lagu baru ke kalau tak silap ke lagu lama atau aku yang baru dengar
hehehe..takpe la pape pun yang penting lagu dia best..layannnn je la kan..
mendayu2 giteww
cantekkan pelangi2 kat bawah nie kan?;)


Nah lirik lagu pelangi senja by stacy

Lirik Lagu Pelangi Senja - Stacy

Ku bermimpi
Engkau Kembali
Wajah tenang kau berkata,
Sayang, aku cinta

Namun kita takkan bersama,
Dikau pergi takkan kembali
Sesal...Ku kecewa...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Kini hanya, tinggal kenangan,
Hanya waktu menentukan,
Kita kan bersama...

amacam?best tak lirik and lagu die??
best kan?


#gamba diculik dari atok google#
hehehe

Bubye!





# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Jarak Jauh


haiya! mood petang2 di tambah plak ngan bulan puasa nie..fuhhhh! ngantoknye laa..kan?
nie pun tgh ngantok la nie..tapi dalam ngantok2 pun sempat jugak lahirkan entry sulung..wah! sulung la sangat kannn..oke MENGARUT.


Sejauh mane pun kita pergi,jangan lah kita mudah melupakan seseorang dengan mudahnye la kan
biarpun tidak berjumpa beberapa tahun or beberapa bulan.
tetapkan hati kita untuk tidak mudah melupan orang yang kita sayang,cinta dan sebagainya
dan yang paling penting jangan lupa pada kedua ibubapa kita yang telah membesarkan kita keyh.

#nota tangan for Incik Ungu#
Tidak Pernah Melupakan Incik Ungu Yg Tembam Nie
Tembam ke syg?ehehehe
Misyeww!

Bubye


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Monday, July 30, 2012

Dunia Kucing



Sesungguhnya kucing adalah binatang yang paling baik dan comel
comel kan meow meow nih
eeiii geram tengok
sebenarnya aku ade bukak page kucing kat fb
aku tertarik ngan gamba kucing yang tydo atas katil tue..pernah tengok tak?mesti pernah kan..kalo tak pernah nie ade..haa..comel kan
tengok nie..eiii geramnye..hehe






comey comey kan?
ade banyak ag kucing yang comey kat SINI
tengok la..mesti kamu kamu akan gerammm
hehe

oke nak bersahur dahh

Selamat Bersahur

Bubye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Hari Ke 10



Alhamdulillah sedar tak sedar dah masok puasa hari ke 10 dahh kan?cepatnye la hari hari berlalu
Itu tandanya raye pun dah nak dekat la tue kan
hehe..emm..dekat la sangat..ape daa..ingat nak raye je aku nie
hewhewhew
takde lah bukan nak raye sangat pun kan dahh besar dahh kan..bukan tua oke!tapi besar
ahaks!(taknakmengakudiridahtua)hehe.
pagi nie aku tersangatlah rajin buat entry pagi pagi nie..orang lain sibuk duk tydo
aku sibuk duk ngadap blog..nak wat cmne mate tak ngantok ag camne nak tydo kan kan kan?
emm..oke la xde idea laa..jemmm pale..huhu
oke laa..selamat bersahur pada yang dahh bersahur
hehe

Oke Bubye! ;-)



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Saturday, July 21, 2012

Sabar ye



Adoi laa..time nie jugak la nak buat hal line nie
baru nak berfollow memollow dah tersekat huhu
sabar ye kawan2 anda akan di follow kan balik..tak baik tipu2 bulan2 pose nie kan
HeHeHe
Kesilapan line amat dikesali wah! ade ke gitew?ade la kot kan?hik3..
jangan risau ye..xde tipu2 tau..nanti saya akan follow ye..
tungguuuu..


Sabo ye
Peace! (~_0)v

Oke Bye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Friday, July 20, 2012

Assalamualaikum



Yeayyyy! hehe..jadik jugak..Testing2..
orang lain dah lame dah buat aku baru buat..
keh keh keh..
cantek tak cantek tak?
oke cantek!
HaHaha.
puji sendirian neh..
^Oke saje testing^

Oke Bye!

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Oke Done

Assalamualaikum

Aduhai petang2 gini kan seronok pekena air kelapa ngan kepok lekor ke kan
ummm..yummy! sambil buat entry sambil makan wah! cantek..
cantek sangat..banyak la kau punye cantek cik yann oii makan makan makan je tau
adoi la..hik3..
Oke merepek! petang jumaat yang indah lagik suci ini rajin plak aku berblog walking
Tehehehe.


Terima Kasih pada anda anda anda sume yang sudi memfollow blog aku yang tak seberapa nie
anda anda anda sume telah aku follow balik..haa..tak caye tengok la kat follower tue
jeng jeng jeng..haaa..ade kan ade kan?
hehe..jangan risau..kalo anda follow Insyaallah anda akan di followkan balik oke!

Thanx You
Peace (~_0)v

Oke Bye










# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Ting Tong!

Assalamualaikum

Salam jumaat sume ye..hadoi..petang2 baru boley jenguk2 ape ade kat blog nie haa..
Mulakan hari2 anda dengan senyuman yang nampak gigi atas bawah ye..
tapi pastikan putih jangan kuning2 Ahaks! gurau aje lah!^
Achaner? ^ala2 johan gitew kan^ dah ready dah anda anda anda sume untuk menghadapi ramadhan?
Ape?dah beli baju raye dahhh??amboi..bab raye cepat aje ye..sabo2..pose pun blom lagik nie tak kan dah nak bli baju raye dah kan
HeHe
Ala..baju raye lambat2 beli pun tak pe la..lagik lambat lagi murah kan opss!
HaHaHa
Oke stop about baju raye
mesti mesej lam inbox korang sume penuh dengan mesej2 pose kan?
bukan korg aje..aku pun same Hew hew hew tapi tak pe aku suke sumenye comey2..hehe 
semoga dibulan yang mulia nie (besok dahhhh)
kita same2 berbuat amalan yang baik oke?


I Love Islam ;)

Selamat Berpuasa
yeayyy!!

Oke Bye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Thursday, July 19, 2012

SEGMEN BLOGLIST JULY - NOVEMBER by Enna Maggi

Assalamualaikum

Haluuu..Haluu..Haluu..Selamat Petang
Hoyeahhh! 
Hari Nie Aku Join Segmen Lagikk
Heyyy!! Awak Awak Awak Sekalian Jom La Join Segmen
Nie Untuk Memeriahkan Lagi Acara Segmen Nie
Cewah Acara Tue Cam Sukan Plak kan..
Tihehehehe..

Nak Join Klik Banner Tue Eh!
Enjoy Bebeh!!

Join Tau!

Oke Bye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Wait !!

Assalamualaikum

Cuma Nak Kongsi Nie Je Haa
Tajok Bukan Main Lagi Kann..
hehe..

Untuk Renungan Bersama


Selamat Beramal
(~_0)v

Oke Bye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Dah Xde Dah

Assalamualaikum

Oke mulakan menaip dengan senyuman melebar sampai ke pipi ^exercise muka la konon^
sambil layan layan lagu di corong radio tetibe teringat plak kat blog tersayang nih
padahal semalam baru jumpe kan..haih! baru dua hari berturut turut berkasih sayang hari nie dah rindu tahap rindu serindu rindunye dah..euwww..gedix!
^HeHe^
Oke entry kali nie nak gtau la cket kan yang xde dah ape tue..alah..tue la yang nak komen tue kena masokkan perkatan tue..ouh! haa..word verification (WV) kalo xsilap aku (maap kalo salah eja)
yang tue laa..slame nie aku xtau la plak yang benda alah tue ade..aku tau pun sebab Ex Rumetku yang comey lote lagi cun tue gtau (sila perasan oke) wahaha! kalo die xgtau alamak jawabnye sampai bile bile pun ade ag rasenye.maka godek godek la aku kat setting blog tue pun tgk tutorial jugak
almaklum la xamek tau plak sal tue kan..buat entry je tau..
^HaHaHa^
Selepas jumpa ape yang nak,maka aku pun save la NO kat setting komen tue..
dan hilang lah WV tue..hehe..
yeayyyy!

Itu Sahaja Entry Untuk Pagi Ini
Wehuuu!


Wink2! (sambil kenyit2 mate balik kat kartun tue) Hepy 2012..
Beberapa Bulan Lagi Nak Masok 2013 Dahhhh
Cepatnye Masa Berlalu
^HuHuHu^

Oke Bye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Wednesday, July 18, 2012

Assalamualaikum Ramadhan

Assalamualaikum & Selamat Petang

Pejam celik pejam celik dah nak puasa dah kita sume kan?
tinggal dua hari je lagi nak masok bulan Ramadhan.ye..nape?xcaye?betol
2 hari lagi kalo tak caye cube tanye mak ayah betol tak? tehehehe..
Bulan Ramadhan adalah bulan yang mulia dimana sume orang nak buat amal ibadat
nanti dapat ganjarannye di alam sana nanti.bukan bulan bulan lain tak boley buat amal ibadat..bulan lain pun boley jugak.cuma atas kita je yang nak melakukannya. ;)


Selamat Datang Ramadhan


Ramadhan Bulan Yang Mulia

Sama samalah kita menjalani ibadat berpuasa oke.

^SELAMAT BERPUASA^

Oke Bubye






# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Pencarian Super Bloglist 2nd Half Year 2012 By Blog Fadzmie

Assalamualaikum


Hehe..nampak tak kat atas tue ape?
Laa..xtau?tue segmen laa..nak join tak?haa..kalo nak join
klik SINI la yee..join la ramai2 untuk mengeratkan lagi
hubungan silaturrahim antara blogger2 sekalian
nie segmen ketiga aku join nie..
kamu kamu kamu yang blom penah join lagi pape segmen
aku syorkan kamu kamu kamu join..
cewah!promote nih! haha!

Oke jangan lupe klik link tue kalo nak join okeh!

yeayyy!siap jugak join segmen nie..
hewhewhew..

Bubye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Polkadot dot dot dot

Assalamualaikum

Sedar tak sedar kita dah nak masok bulan Ramadhan dah kan?
cepatnye la mase berlalu
perginye bulan Syaaban,Ramadhan pula datang..tak sabar
rasenyekan nak puasa?agak2 sume orang Islam dah bersedia dah kot nak menyambut kedatangan Ramadhan nie kan kan kan?
Same macam aku jugak lah.Aku pun dah sedia dah nak menyambut kedatangan bulan Ramadhan nie
aku dah sedia dah..kamu kamu kamu dan kamu sekalian dah ke?
harap2 dah la ye..
yeahhhh!


Oke entry kedua untuk pagi nie bertajuk Polkadot dot dot dot..
wah! terlebih dot la plak kan? dot di sittu bukan bermaksud bende yang rahsia 
dan sebagainye lah sebaliknye bermaksud polkadot la..hehe..
^ayat berbelit2..eh! tak eh?oke tak berbelit2^ Hehe.
Aku suke Polkadot sebab die bulat2 kan?comel..ade bulat kecik dan ade jugak bulat yang besar2..
Haa..kamu2 sume tgk tak background aku?Polkadot kan?
semalam bunge2 ary nie polkadot dah.sebab minat punye pasal..
Weheheheh.


Riben pun corak polkadot..comel kan?


See! polkadot pun boley wat corak2 kat dinding tau..
cantek!

Sory gambar tak bape nak clear cket coz 
gambar2 nie sume di culik dari datuk google

Muehehehe..peace!

Oke Bye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Rossa!!

Assalamualaikum & Selamat Pagi..

Hehe..bermula lah keje ku yang xseberapa nak dapat gaji neh!
HaHa!bangun pagi2 setel2 sume baru boley wat entry baru..
WeuHUhu
Apabila jari jemariku sedang aktif maka,terbit la entry baru ini..
hohoho!
Hah!Ape? ouh..ade soalan..nape ngan tajok entry kali nie? ouh ya! lupe
tajok entry ary nie rossa la!
nak tau knape?sebab sekarang nie tengah layan lagu rossa laa..
ape tue tajok die..emmm..haa terlanjur mencintaimu..
bez ke?boley la tahan kan..senamankan telinga pagi2 dengar lagu tue..
(ade ke senaman telinga??)

Oke! Whatever
HaHa!

Mengarut Je Lebih Entry Kali Nie.
Ntah Pape..Kan Kan Kan?
hehe..

nah! bace kat bawah tue


sekadar perkongsian bersame okeh!

Xde Kene Mengena Pun Dgn Tajok Entry Kali Nie
Ahaks!

Oke Bye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Tuesday, July 17, 2012

Hahaha..Kelakar Betol La

Assalamualaikum & Selamat Malam

Awcakkk! Euwww..haluuu2..haa..malam nie nak update lagi bia  CIK LINA nie jeles ngan aku
HAHAHA!
Mak ai..kalo nak tengok blog die silalah klik link tue..orangnye
cantek cun melecun lagi tue *harap dapat upah la 6t* sebab dah puji lebih kan..
ape macam tak salah kan?bukan rasuah..harap zakat dapat di keluarkan lah ye..boley ke cik comey lote?? HAHA!
nie ntah entry ke brape xtau aku buat dalam satu hari nie
bukan nak bangga tapi nak menunjuk cket haha! 
Oke Aku perasan lagik!

^Sila Abaikan Ayat Di Atas Tue Sebab Ade Unsur2 Perasan Cket Di situ^
hohoho!

Entry Xnak Kalah Oke! hak3..

tadaaa! gambar nie time pose nie 
bkak pose kat lua
bersame2..ramai ag..sambil tunggu ade yang tak sampai ag,
emm..ape lagi snap2 le jawabnye..ehehhe

dari kiri cepat jalan! eh bukan yang tue la..tue kawad kaki..aduyai..

(dari kiri Cik Pana,Cik Yann n Cik Lina)
haa..nie baru betol..adehhh! HEHE

Oke Bye!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Untuk Dia..Untuk Dia..hehe

Assalamualaikum & Selamat Petang

hewhewhew ! hohoho !
dah nak dekat pukul 3 dah,so selamat petang lah ye..
haa..hari nie adalah hari yang paling rajin skly "mengupdate" rajin ke?
^HEHEHE^
Tentula rajin..sebelum2 nie xde la rajin cam hari nie..ahaks! nie dah terlebih rajin la plak kan..kikiki..
xpelaa..jari jemari pun boley bergerak pantas kalo kite rajin menaip kan?
banyak la kau cik yann gitu..haha!
haaa! ting! timbul mentol kat atas kepala.penah dengar lagu Untuk Dia tak?
alaa..lagu najwa latif ngan sleeq tue..penah dgr? haa! bez kan?skang nie pun sambil update sambil aku layan lagu tue.hehe..bez! 
Selamat Menonton Gambar kat Bawah Tue Ye..

Enjoy! opps!






comel..untuk dia..untuk dia..lalalla..hehe
itu saje.

Oke Bye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

yeayyy!!

Assalamualaikum

yeayyy! yehaaa!
hehe..xde apenye pun..cume nak gtau 
background baru nie ha..haha.
cantek tak?ummm..boley la kan tak cantek sangat pn
cume sedap jugak la mata aku nie memandang..ahakz!
oke done untuk entry pendek nie..

wehehehe!


euwww! si comel yg secomel2nye.. suke3..

Oke Bye!

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Ngek Ngek Ngek!!! Huh!

Assalamualaikum & Selamat Malam


kartun kat atas tue xde kena mengena ngan kemarahan aku skang nie oke!huh!ape punye manusia daa..perlu ke kita hormat kalo orang dah kurang ajar ngan kita??perlu?perlu?perlu??aku rase tak perlu pun kan?watpe kita nak hormat kat orang cam gitu??xde gunenye pun..baik hormat kat orang tua lagi bagos! la dari hormat kat orang gitu.

manusia kita tak boley nak paksa2 supaya ikot ape yang kita buat ade paham?kalo tak paham,nak aku pahamkan balik ke?hey!sendirik mau ingatlah ye..ngek!betol! sakit hati aku..euwwww!hah!ape lagi tak puas hati?ape? ngate2 orang dalam aty??nie blog aku oke!diary online aku..so,ikot suke aty aku la nak update pape pun.huh!

sory kekasaran bahasa amat dikesali
padan muka!wekkk!

~bad mud time~

bubye


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari...

Assalamualaikum & Selamat Malam

Alhamdullillah..baru sekarang "menyempat"join segmen..nie pun sebab member yang tag nie haa..kalo nak tgk blog die klik je la link tue..tue pun kalo bley klik..hohoho!Cik Khairolina,tapi xpela..suke jugak taip menaip nie kan..so xsalah lah join.maka joinlah aku..


oke untuk join segmen nie kena la sambung ayat kat atas tue..Saya Blogger Dari..Dari..Dari..alamakkk!terlebih Dari la plak kan..okep!nie bukan mase untuk bergurau..nie segmen oke be serious cket cik yann!!hehe..orite!seriously2 Saya Blogger Dari Kelantan negeri Cik Siti Wan Kembang..haa..pernah datang tak?kalo xpernah datang lagi,sudi2kan la datang..macam2 ade..barang2 pun boley tahan murah jugak laa..orang2 die pun boley tahan cun jugak!opppss!terlebih sudah kannn..nak tau datang la ye..haha!

hehe!akhirnye berjaya jugak join segmen nie walaupun tak seberapa panjang entrynye..hihi!

tag kat
jika die sempat join

hehe..bubye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Susu Oh Susu

Assalamualaikum & Salam 1Blogger

tadaaa!! cakkk aaaaa! tak borink kan kan kan asyik tgk update je kan kan kan? HEHE..nie kan blog saya..tentula saya akan update die..kalo boley sepanjang mase saya nak update blog saya nie..ecehhh! sopan tak sopan tak saya cakap? haa..saya tak marah2 cam semalam lagik dah..tak payah nak takot2 la ye..(macam la ade orang takot) AHAHA!

#gelak jahat#

oke entry nie aku nak bercerita pasal susu..suka susu tak?ouh suka..ape?susu tepung pun suka jugak?ouh..ya ya..bagus..tapi maaf saya tak suka susu tepung atau pun susu sahaja..saya hanye suka susu yang dicampurkan same ade milo neskepi dan sewaktu dengannya kalo susu sahaja harap maaf saya tak suka (ayat agak skema cket di situ rasenya)ape la kan?minum susu pun payah.tapi seriously aku memang tak minum susu..full cream ke low fat ke tak suka la minum..

tapi pada yang suka minum susu tue bagos la..aku pun suka tengok orang minum susu nie nak2 lagi yang dutch lady tue..nampak sedap je kan?hihi..

nah susu untuk peminat susu..tp gamba je la..HEHE..


emmm..sedap..HEHE!

Oke Bye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Kenape Letak Tercipta Untukku?

Assalamualaikum & Selamat Tengah Hari

Orang lain sibuk duk kat dapur,aku sibuk plak duk ngadap laptop.alahai..anak sape la nie yang malas masuk dapur nie..opps! itu bukan aku..perbetulkan sekali lagik, itu bukan aku..aku rajin bukan pemalas..wahaha! puji diri sendirik perasan!thehehe..
Tercipta Untukku..ape tue? ape? ape? hmm! ape lagi name blog aku laa..
tak nampak ke ke atas tue besar2 lagi aku dah letak Tercipta Untukku kan..adoyai!lain kali tengok tajok dlu bru bace entry oke! haha!
*SORY kalo ade yang terasa* HEHE!
*Peace No War Dear*(~.0)v
Aku suke dengan nama tue sebab name tue banyak maksud yang mendalam dalam kehidupan aku.haa..yang tue rahsia aku laa..ne ley gtau..nanti habis la rahsia tue pecah..HAHA!nama blog aku nie amat bermakne buat aku,walaupun nama die sama cam lagu kumpulan ungu,tapi aku suke..aku ade kau ade?xde kan kan kan?hewhewhew..wekkk!


Peace lagikk! HEHE!
Cantek!

#gambar sekadar hiasan semata2#

Oke Bye!







# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Bukan Blogger Full Time

Assalamualaikum & Salam 1Blogger

Pon ! Pon ! pon ! Again! Again ! Again And Again! update my blog! yehaaaaa!! horeyyyy! oke dah melampau.Agak2 ade orang menyampah tak aku update banyak2?dah la blog tak pemes nak update banyak2 plak kan?tapi takpe untuk kepuasan..wehuuu! ade aku kesah orang nak kata pape pun?janji aku hepy,bahagia.gembira,suke dan sewaktu dengannye lah!



peace!

Blogger Muslimah eeewwww..cantek! cun! tapi bukan tue yang aku nak cakap laa..aku nak cakap yang aku Bukan Blogger Full Time lah.Aku berblog jika aku ade mase pree je..yang selebihnye aku abaikan..mean?aku pun xtau..(mengarut time)sebelum mengarut aku nie lebih parah n tahap icu lagi baik aku babai cepat!

Oke Bye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Jangan Marah Marah Allah Tak Suka

Assalamualaikum & Salam 1Blogger

awwwcakkk! hah! yang nie kompem tak cubit pipi kiri kanan dah sebab memang nak update pun..oppss! kan aku dah kata kalo boley aku nak update seberapa banyak yang mungkin..korang dah lupe? wahaha! *PERASAN* tehehehe..bukan gitu la..aku update blog aku nie saje suke2..ade mase aku update la xde mase alamak jawabnye suram la blog aku yang dah suram nie.. hohoho! tapi nie dah terlebih ade mase dah nie sampai 3 entry aku buat dalam satu hari..pecah rekod peribadi..wah! macam sukan plak ade rekod2 peribadi.Blogger lain buat entry berpuluh2 dalam satu hari tak bising pun? oke aku yang PERASAN hahaha!

Oke Jangan Marah2 Allah Tak Suka cam ayat kat bawah tue.. : D


HEHE comel kan?nie bukan aku yang buat..nie aku amek kat ne dah xtau aku lupe..sebab die comel sangat sebab tue aku amek a.k.a copy..haa..sape suh comel sangat kan dah kena copy..ehehe..maap ye tuan pelukis gmbar nie..hehe..

Jangan Marah2 Allah Tak Suka Tau..Titik.

Oke Bye


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Warna Warni Itu Indah

Assalamualaikum & Salam 1Blogger

*gosok~gosok mata cubit~ cubit pipi kiri dan kanan*oke dah sakait..betol ke aku nie tadi dah update dah skang update ag giler update ke pe?hehe..eh2 tak caye kat diri sendiri plak kan..betol la..hari nie aku nak update blog aku nie seberapa banyak yang mungkin eceh!but why??sebab ikot suke hati aku la..nak menyibok apesal?wahaha!*gurau je*wekkk! jangan amek hati eh!


jeng! jeng! jeng! aku suke gambar kat atas tue oke titik!hik hik hik..xdelaa..aku suke kat gambar tue sebab die kalepul..comel..siap love lagi ouh!tersangatlah comel..


Nie satu lagi..eiiii.comel..siap ade pelangi lagi kat situ..sape yang kata comel sila angkat hidung..wahaha!kehidupan akan menjadi lebih indah jika adanya warna warni cam gini kan?moga2 warna warni nie akan sentiasa menyinari kehidupanku..cewah! lebiuyang! ehehe..tetibe plak kan*oke sila abaikan ayat tersebut* ehehe..

oke bye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Dah Boley Senyum Dah

Assalamualaikum & Salam 1Blogger

Tarik nafas..lepas..tarik nafas lagi.. lepas..huh! Alhamdulillah hari nie diberi kesempatan lagi untuk berblog and meng update blog yang tak seberapa follower ini..ehehe..haa..kalo semalam update dalam keadaan agak over marahnye,tapi sekarang tak lagi..sekarang cool and relax je sebab xde gunenye nak marah2 kan?lagipun sabar tue kan separuh daripada iman..eceh! sila senyum sekarang cik yann..hehe.


nampak tak gambar kat atas tue?hah ape comel kartun tue?haa..kartun tue memang la comel..kalo tak comel mesti die tak jadi model kat situ kan?oke*mengarut sudah*.hari nie hendpon telah di silent modekan mintak maap lah pada member2 yang col tue..maap banyak2..sebab majok ngan hendpon ri nie..tak nak layan hendpon..peace no war!euwww..

Semoga Hari Nie Lebih Baik Daripada Semalam Untuk Hidupku & Jugak Kawan2

Aminnnnn..


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Saturday, June 23, 2012

Jadilah Kamu Orang Yang Baik!

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

Agak beberapa ary jugek la aku tak hapdet aku nie kan? korg sihat?aku sihat je..makin sihat adela nie ha..al maklum la bangun makan titun bangun makan titun sape yang tak sihat kan?ape?nape tak cari keje?bukan tak nak cari tapi belum ade rezeki lagi la..nak wat camne kan?sabo aje la..ade rezeki nanti tue ade la..peace!

Ary nie tajuk entry aku tue haa cam kat atas tue..Jadilah Kamu Orang Yang Baik sebab ape?sebab apabila kamu jadi orang yang baik,maka kamu akan disukai & di sayangi ramai..tapi janganlah kita berbuat baik semata2 untuk disukai & disayangi orang walhal perbuatan baik itu hanyalah pura2 semata2 no..no..no..jangan berbuat sikap demikian ye bukan anda disayangi ramai sebaliknye dibenci ramai..haa..nak ke cam tue?tak nak kan?jadi kalo kita nak jadi baik nie,kita xboleh berpura2 tau..biar la ia datang dari hati kita yang suci lagi bersih ini oke.

haa..cam kat gambar sebelah nie..ia sebagai perkongsian kita bersama..cube korang bace dan teliti betol2 ayat tue..maknenye amat mendalam kan?so,janganlah kita berbuat jahat sekali kita berbuat jahat,selamanya orang akan tidak mempercayai kita..adakah anda2 pun begitu?jangan lah ye..oke..sekadar perkongsian untuk petang nie..hehe..

  bubye!





nota siku : saje tukar selera letak pix blah kanan..ahaks!euuuww..gedix!eiii..tak suke tak 
                suke..daaaa...


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Tuesday, June 19, 2012

lara hati

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

hehe..first2 dah gelak kan?gelak tandanye hepy kan?biase la kadang2 idup nie ade time kite hepy ade time kite sedih..tapi jangan jadikkan sedih itu melemahkan kite sebaliknye jadikanlah sedih itu kekuatan kite..haa..baru la kite lebih kuat untuk tempuh pelbagai masalah yang mendatang..betul tak betul tak?betul kan?itu mybe aku la kan kalo korg kata tak betul tue,so tak betul la kan?wink2 sambil knyit mate.

oke mula2 dah start merepek,skg nak brcerita la cket kan..korg yang pernah singgah kat blog aku nie mesti pernah dengar lagu2 kat blog aku kan?skg korg dengar tak lagu ape?haa..mestila dengar kan?tue kalo xsilap aku lagu lara hati nyanyian adira af bape xtau aku pun dah lupe dah..ehehe..
best tak lagu tue?best kan?aku suke..like 200% cewah ade ke gitew?kalo takde pun wat2 ade je lah yew..hehe..

sedih..sob3..tp tetap cun kartun nie kan?hehe

bubye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Sunday, June 17, 2012

31 mei 2012

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

tadaaa...cakkk!ape kaba para blogger sekalian sihat tak sihat tak?mesti sume sihat kan nampak aktif je berblogging tue..ececece..ary nie aku nak wat entry pasal 31 mei 2012 bley di katakan my big day laa..oppss!yeke big day?emmm..big day la sangat kan..sangattttttt big day..haha..walaupun nie dah bulan jun tapi aku tetap jugak nak masokkan entry nie dalam belog TERsayang aku nih..

banyak kenangan kat cni nih!hehe

oke..haa..nampak tak kat atas tue?31 mei 2012 yang aku kata ala..big day big day tue ialah  merupakan ary konvokesyen aku la..
walaupun ia dah lepas beberapa minggu tapi aku akan tetap ingat sampai bile2..wehuuu!aku konvo sebagai student diploma je..nak konvo degree tue mybe tak la kot kan..sebab aku tak nak sambung study dah..nak cari pengalaman keje plak la kan..tapi skang keje pun tak lagi..so pengalaman tue xde lagi la..ahaks!

ahaaa!yang kat atas tue plak jubah konvo yang aku pakai ri tue..sory agak kabur cket sbb bukan gune DSLR..hak3..cantek tak jubah tue?cantek kan?ala..xpayah malu2 nak cakap cantek..aku tau korg mesti nak cakap cantek kan?(berkeperasanan)ahahaha!!(gelak sambil guling2)opps!..orite!itu saje yang aku nak kongsikan untuk hari ini..


bunge yg my mom bagi time konvo ary tue..tenkiu mom..muahh!

 bubye sayang wink2 (~_*)!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Saturday, June 16, 2012

join segmen aku & lagu


Assalamualaikum & salam 1Malaysia

oke ary nie aku wat entry yg bertajuk jeng jeng jeng..tadaaaa!!segmen aku & lagu pes time aku join segmen2 cam gini tue pun member aku a.k.a khairolina @ greenonepiece.blogspot.com (sory xley klik sbb aku xpndai nk wt yg trus klik tue..haha!)die la yang mengesyorkan untuk aku cuba join segmen nie xsalahkan kite mencuba sesuatu yang xpernah cube..hehe..

Menatap indahnya senyuman diwajahmu 
Membuat ku terdiam dan terpaku 
Mengerti akan hadirnya cinta terindah 
Saat kau peluk mesra tubuhku 

Banyak kata 
Yang tak mampu kuungkapkan 
Kepada dirimu 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu



oke berpandukan tajuk yang diberi dalam segmen nie..cewah!cm time sekolah2 dulu pun ade ayat aku nie..alaa..time2 nk wat karangan dlu la..cm gitu la ayat aku..ahaaa!oke stop mengarut!lam segmen aku & lagu nie aku nak kongsi cket la ngan korg2 sume pasal aku & lagu nie..lagu yang paling sentiasa aku ingt ialah lagu  TERCIPTA UNTUKKU by UNGU .knpe aku ingt sgt dgn lagu nie?oke meh cni aku citekan..lagu nie aku tujukan kepada ma aku yang tersayang beliau telah tercipta untukku untuk menjaga aku sejak dari kecil lagi sampai la ke hari ini..beliau sentiasa temani aku di setiap langkah aku berjalan..beliau adalah seorang ibu yang terhebat dan aku sentiasa menyayangi beliau..beliau lah ma ku yang tersayang yang telah TERCIPTA UNTUKKU selamenye.tiada siapa yang dapat menggantikan tempat beliau di hatiku.lurve you ma..muahhhh!

sory aku xpandai nak mangarang panjang panjang..hehe..euwwww!

oke bubye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Wednesday, June 13, 2012

mencuba yang terbaik

Assalamualaikum & selamat malam

ntah knpe aku suka buat entry malam2..mybe malam suasana die len cket kot kan?uipps!len ke?hmm..ntah la..tue cme bagi aku je la kan,bagi korg2 sume aku xtau la plak cmne..hehe.kte sering gagal dalam bercinta kan?korg pernah fikir tak knpe korg slalu or sering gagal dalam percintaan?sebab lelaki or pompuan yang suke wat perangai?haa..korg2 yang singgah blog aku and bace entry aku nie,korg bagi2 la pendapat eh..kadang2 kite dah cbe buat yang terbaik pun hubungan tak kekal gak kan.

dari semalam dunia hati aku mengatakan ikot kata hati and buat ape je yang aku suke.tp bahagie ke aku kalo aku ikot kata aku je tanpa pendapat org len?haiii..kompius tp wtpe aku nak kompius ngn diri aku sendiri kan kan kan?duhai cik yann..sila la kuatkan hatimu..jgn fikirkan benda yang bley buat dirimu fenim..ayoyo!tp xpe aku akan cbe buat yang terbaik dalam hidup aku..tp mampukah aku?so sad..huhu.


cantek x?ala..ckp la cantek..;p

~ bubye ~




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Tuesday, June 12, 2012

mane header aku??

assalamualaikum & selamat malam

11/06/2012 mimpi ape ntah aku update belog malam ~ malam (ala..bukannye tak biase pn)bercakap dengan diri sendiri..haih!ape la yang aku merepek malam ~ malam nie..hadoi!nie xde kene mengena ngn topik kat atas tue ha.oke! dh kite cakap plak sal topik kt atas tue eh..mane header belog aku?emm..hurmm..err..banyak sgt mmm aku gune lam nie..huhu..actually belog aku takde header buat mase sekarang or ntah sampai bile..bukan tak nak buat header..tp laptop yang buat hal..hadoi la..belog aku tak lawa pun..tak macam belog korg kan kan kan?xpela..aku tak kesah belog aku cantek ke tak asalkan aku senang and hepy berblogging..yuhuuu..oke dh bubye!(entry yg ntah pape sbb kepale otak jem plus berserabut huh!)


hijau yg dpt menenangkan jiwa

oke bubye! nyte!

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved by Tercipta UntukKu