Saturday, June 23, 2012

Jadilah Kamu Orang Yang Baik!

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

Agak beberapa ary jugek la aku tak hapdet aku nie kan? korg sihat?aku sihat je..makin sihat adela nie ha..al maklum la bangun makan titun bangun makan titun sape yang tak sihat kan?ape?nape tak cari keje?bukan tak nak cari tapi belum ade rezeki lagi la..nak wat camne kan?sabo aje la..ade rezeki nanti tue ade la..peace!

Ary nie tajuk entry aku tue haa cam kat atas tue..Jadilah Kamu Orang Yang Baik sebab ape?sebab apabila kamu jadi orang yang baik,maka kamu akan disukai & di sayangi ramai..tapi janganlah kita berbuat baik semata2 untuk disukai & disayangi orang walhal perbuatan baik itu hanyalah pura2 semata2 no..no..no..jangan berbuat sikap demikian ye bukan anda disayangi ramai sebaliknye dibenci ramai..haa..nak ke cam tue?tak nak kan?jadi kalo kita nak jadi baik nie,kita xboleh berpura2 tau..biar la ia datang dari hati kita yang suci lagi bersih ini oke.

haa..cam kat gambar sebelah nie..ia sebagai perkongsian kita bersama..cube korang bace dan teliti betol2 ayat tue..maknenye amat mendalam kan?so,janganlah kita berbuat jahat sekali kita berbuat jahat,selamanya orang akan tidak mempercayai kita..adakah anda2 pun begitu?jangan lah ye..oke..sekadar perkongsian untuk petang nie..hehe..

  bubye!





nota siku : saje tukar selera letak pix blah kanan..ahaks!euuuww..gedix!eiii..tak suke tak 
                suke..daaaa...


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Tuesday, June 19, 2012

lara hati

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

hehe..first2 dah gelak kan?gelak tandanye hepy kan?biase la kadang2 idup nie ade time kite hepy ade time kite sedih..tapi jangan jadikkan sedih itu melemahkan kite sebaliknye jadikanlah sedih itu kekuatan kite..haa..baru la kite lebih kuat untuk tempuh pelbagai masalah yang mendatang..betul tak betul tak?betul kan?itu mybe aku la kan kalo korg kata tak betul tue,so tak betul la kan?wink2 sambil knyit mate.

oke mula2 dah start merepek,skg nak brcerita la cket kan..korg yang pernah singgah kat blog aku nie mesti pernah dengar lagu2 kat blog aku kan?skg korg dengar tak lagu ape?haa..mestila dengar kan?tue kalo xsilap aku lagu lara hati nyanyian adira af bape xtau aku pun dah lupe dah..ehehe..
best tak lagu tue?best kan?aku suke..like 200% cewah ade ke gitew?kalo takde pun wat2 ade je lah yew..hehe..

sedih..sob3..tp tetap cun kartun nie kan?hehe

bubye!


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Sunday, June 17, 2012

31 mei 2012

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia

tadaaa...cakkk!ape kaba para blogger sekalian sihat tak sihat tak?mesti sume sihat kan nampak aktif je berblogging tue..ececece..ary nie aku nak wat entry pasal 31 mei 2012 bley di katakan my big day laa..oppss!yeke big day?emmm..big day la sangat kan..sangattttttt big day..haha..walaupun nie dah bulan jun tapi aku tetap jugak nak masokkan entry nie dalam belog TERsayang aku nih..

banyak kenangan kat cni nih!hehe

oke..haa..nampak tak kat atas tue?31 mei 2012 yang aku kata ala..big day big day tue ialah  merupakan ary konvokesyen aku la..
walaupun ia dah lepas beberapa minggu tapi aku akan tetap ingat sampai bile2..wehuuu!aku konvo sebagai student diploma je..nak konvo degree tue mybe tak la kot kan..sebab aku tak nak sambung study dah..nak cari pengalaman keje plak la kan..tapi skang keje pun tak lagi..so pengalaman tue xde lagi la..ahaks!

ahaaa!yang kat atas tue plak jubah konvo yang aku pakai ri tue..sory agak kabur cket sbb bukan gune DSLR..hak3..cantek tak jubah tue?cantek kan?ala..xpayah malu2 nak cakap cantek..aku tau korg mesti nak cakap cantek kan?(berkeperasanan)ahahaha!!(gelak sambil guling2)opps!..orite!itu saje yang aku nak kongsikan untuk hari ini..


bunge yg my mom bagi time konvo ary tue..tenkiu mom..muahh!

 bubye sayang wink2 (~_*)!




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Saturday, June 16, 2012

join segmen aku & lagu


Assalamualaikum & salam 1Malaysia

oke ary nie aku wat entry yg bertajuk jeng jeng jeng..tadaaaa!!segmen aku & lagu pes time aku join segmen2 cam gini tue pun member aku a.k.a khairolina @ greenonepiece.blogspot.com (sory xley klik sbb aku xpndai nk wt yg trus klik tue..haha!)die la yang mengesyorkan untuk aku cuba join segmen nie xsalahkan kite mencuba sesuatu yang xpernah cube..hehe..

Menatap indahnya senyuman diwajahmu 
Membuat ku terdiam dan terpaku 
Mengerti akan hadirnya cinta terindah 
Saat kau peluk mesra tubuhku 

Banyak kata 
Yang tak mampu kuungkapkan 
Kepada dirimu 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu 
Sepanjang hidupku 

Aku ingin engkau slalu 
Hadir dan temani aku 
Disetiap langkah 
Yang meyakiniku 
Kau tercipta untukku 
Meski waktu akan mampu 
Memanggil seluruh ragaku 
Ku ingin kau tau 
Kuslalu milikmu 
Yang mencintaimu



oke berpandukan tajuk yang diberi dalam segmen nie..cewah!cm time sekolah2 dulu pun ade ayat aku nie..alaa..time2 nk wat karangan dlu la..cm gitu la ayat aku..ahaaa!oke stop mengarut!lam segmen aku & lagu nie aku nak kongsi cket la ngan korg2 sume pasal aku & lagu nie..lagu yang paling sentiasa aku ingt ialah lagu  TERCIPTA UNTUKKU by UNGU .knpe aku ingt sgt dgn lagu nie?oke meh cni aku citekan..lagu nie aku tujukan kepada ma aku yang tersayang beliau telah tercipta untukku untuk menjaga aku sejak dari kecil lagi sampai la ke hari ini..beliau sentiasa temani aku di setiap langkah aku berjalan..beliau adalah seorang ibu yang terhebat dan aku sentiasa menyayangi beliau..beliau lah ma ku yang tersayang yang telah TERCIPTA UNTUKKU selamenye.tiada siapa yang dapat menggantikan tempat beliau di hatiku.lurve you ma..muahhhh!

sory aku xpandai nak mangarang panjang panjang..hehe..euwwww!

oke bubye!



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Wednesday, June 13, 2012

mencuba yang terbaik

Assalamualaikum & selamat malam

ntah knpe aku suka buat entry malam2..mybe malam suasana die len cket kot kan?uipps!len ke?hmm..ntah la..tue cme bagi aku je la kan,bagi korg2 sume aku xtau la plak cmne..hehe.kte sering gagal dalam bercinta kan?korg pernah fikir tak knpe korg slalu or sering gagal dalam percintaan?sebab lelaki or pompuan yang suke wat perangai?haa..korg2 yang singgah blog aku and bace entry aku nie,korg bagi2 la pendapat eh..kadang2 kite dah cbe buat yang terbaik pun hubungan tak kekal gak kan.

dari semalam dunia hati aku mengatakan ikot kata hati and buat ape je yang aku suke.tp bahagie ke aku kalo aku ikot kata aku je tanpa pendapat org len?haiii..kompius tp wtpe aku nak kompius ngn diri aku sendiri kan kan kan?duhai cik yann..sila la kuatkan hatimu..jgn fikirkan benda yang bley buat dirimu fenim..ayoyo!tp xpe aku akan cbe buat yang terbaik dalam hidup aku..tp mampukah aku?so sad..huhu.


cantek x?ala..ckp la cantek..;p

~ bubye ~




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Tuesday, June 12, 2012

mane header aku??

assalamualaikum & selamat malam

11/06/2012 mimpi ape ntah aku update belog malam ~ malam (ala..bukannye tak biase pn)bercakap dengan diri sendiri..haih!ape la yang aku merepek malam ~ malam nie..hadoi!nie xde kene mengena ngn topik kat atas tue ha.oke! dh kite cakap plak sal topik kt atas tue eh..mane header belog aku?emm..hurmm..err..banyak sgt mmm aku gune lam nie..huhu..actually belog aku takde header buat mase sekarang or ntah sampai bile..bukan tak nak buat header..tp laptop yang buat hal..hadoi la..belog aku tak lawa pun..tak macam belog korg kan kan kan?xpela..aku tak kesah belog aku cantek ke tak asalkan aku senang and hepy berblogging..yuhuuu..oke dh bubye!(entry yg ntah pape sbb kepale otak jem plus berserabut huh!)


hijau yg dpt menenangkan jiwa

oke bubye! nyte!

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved by Tercipta UntukKu