Wednesday, June 29, 2011

bila mata sukar untu dilelapkan

..assalamualaikum blogger2 sekalian..

amacam?sihat tak korang2 sume?ape!??demam??hah!sakit tekak??oke2..kalo ade blogger2 yang keadaannye cm gini cepat2 la pegi klinik or hospital keyh..nanti takot melarat lak sakit tu..sape yang susah?mak ayah gak la yang susah..;)

malam nie dengan berbekalkan sepasang mata dan sepasang tangan dapatlah aku membuat entry pada malam ini..cewahh!!oke tak oke tak ayat aku?sesuai ke eyh?haha..lantak la sesuai ke tak sesuai ke..janji nie blog aku n tempat luahan hati aku oke..lalalala..;p

motif membuat entry untuk kali nie adalah disebabkan aku tak ngantok jadi ape lagi..ngadap si blog la jawabnye..hehe..tak salah kan?alang2 nak lelapkan mata katakan..wehuuu!!
aku merepek hape pun aku xtau daaa..

i leb blogging..hehe

emm..oke laa..selamat malam & selamat tydo dalam iman la yew..peace!

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

perpisahan ini

..assalamualaikum..

haa!!awcakk!pernah dengar tak lagu nie??mesti pernah kan?haa..kalo yang tak pernah dengar ag 2..sila la dengar yew..;)


lagu peberet..lagu nie khas untuk teman ~ teman yang tersayang yang ketika susah & senang bersama..dan gudbye pada teman yang time senang je nak bersame time susah tinggal gituw je..thanx a lot pada teman yang berbuat demikian..

l0ve y0u teman l0ve y0u sahabat...kawan sampai mati..fullstop!!

~bubye~


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

heliza pilihan ibu mertua??

..assalamualaikum..

wah!bez tak bez tak kalo kite pun jadi pilihan  ibu mertua??errr...awwww!!haha..yela..setiap orang tua mesti akan pilih yang tebaik untuk anaknye same ade laki mahupun pompuan kan?sebenarnye aku ade bace kat satu majalah nie yang bertajuk..ala..cm kt atas 2 la..nampak tak nampak tak?heeee~

heliza sememangnye cantek dan sopan santun kan?pendek kata memang pakej lengkap la..cewah!cam ape plak kn pakej2 g2.tak2..maksud saya heliza nie cukup lengkap ngan canteknye..ngan gayenye..jeles tau!nak gak jadi cam die!!!wah!tetibe nak jadi cam heliza lak..buang tebiat ke hape aku nih!haha..

tapi siyes wei..memang cantek gilew r die..suke tengok cara die..fesyen die ala2 arab gituw..eh2!cam arab ke gituw 2??kan salah cakap kan xpasal2 kena ngate kat org lak..weee..mesti ibu2 kat luar sana mengimpikan menantu secantek n berbudi bahase cam heliza kan?tapi xpe..walaupun tak same cam heliza pun janji hati budi baik dan tak busuk cam sesetengah orang tuh!betol tak?

 comey kan die?

sopan sungguh..

cweet lah!

pape pun korg fikir lah sendiri betol ke tak ape yang aku cakap nie..heee~

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

5 tips miliki kening yang menawan

assalamualaikum & selamat hari selasa


oke..hari nie nak buat entry pasal kening..u ols sume mesti nk kening yang cantek dan menawan kan..(ala2 gewdix gituw)..hehe..tidak bley di nafikan,memiliki kening yang menawan serta terurus pasti akan mencantikkan lagi wajah kite kn..kt cni saya ade jumpe sedikit tips untuk miliki kening yang menawan..bace jangan x bace tau!khususnye pompuan laa..laki pon bley..ahakz!peace!(^_~)v


1. Jika kamu ingin mencukur atau mencabut kening, cuba lakukannya pada malam hari. ini kerana sekiranya kamu mencukur malam hari, maka paginya kulit yang kemerah-merahan kemungkinan besar sudah hilang.

2. Jangan sesekali mencabut bulu halus di atas kening kamu. bukan itu sahaja harus diingatkan juga jangan mencabut bulu kening terlalu banyak, ini kerana akan menyebabkan kening terlalu tipis dan tidak natural. pasti kamu ingin tampak cantik semula jadi bukan?

3. Gunakan pencabut bulu kening dengan bahagian hujungnya mengering agar lebih mudah mencabutnya. sikat bulu kening satu arah ke belakang, setelah bulu kening kamu dicabut, sikat ke arah sebaliknya untuk menghilangkan sisasisa.

4. Agar bulu kening nampak lebih jelas bentuk bulu kening kamu menggunakan pensel warna kening yang senada dengan warna rambut asli, seperti hitam atau coklat tua. ketika menggunakan pensel bulu kening, cuba gunakan secara berlapis dan tipis-tipis.

Cuba mulakan daripada bahagian hujung dalam keluar. ratakan warnanya menggunakan berus khusus untuk bulu kening. kamu juga boleh menggunakan gel rambut untuk merapikan bulu kening. selamat mencuba.

oke!siap..nak tau hasilnye cmne..cubelah!oke..hehe..

~bubye~





# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Thursday, June 23, 2011

keistimewaan perempuan..errr..ye x nie??


 assalamualaikum & selamat petang ;)

haa!!ri nie update sal perempuan tau..laki2 pun ley bace lah!xsemestinye pompuan je yang ley bace kt blog nie..hehehe..haa..nie aku postkan kt cni 10 keistimewaan insan yang bernama perempuan nie..korang bace laa...;)

muslimah sejati..wehuuu...
  1. SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
  2. PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
  3.  Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
  4.  Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
  5.  Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
  6. Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
  7. Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
  8. TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
  9. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
  10. TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
~bubye~



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Friday, June 17, 2011

HAHA!buat aku tergelak sorang2

assalamualaikum

korg2 kalo rajin bace la yew..mybe nie dh lame..aku je yang baru bace kot..muehehe..btol ke gni kalo ps kawen 6t agaknye yew??wehuuu!!


Awal Perkahwinan Isteri :
 "Jom kita pergi shopping" Suami :
 "Jom..dari duduk rumah, bosan plak..

" Pertengahan Perkahwinan Isteri :
 "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang ada hal lain kali yek.."

Penghujung perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa.."

Awal Perkahwinan Isteri :
 "Hari ini kita makan kedai ye.."
 Suami : "OK..no problem.."

Pertengahan Perkahwinan Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "Awak tak boleh masak ke ?"

Penghujung perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
 Suami : "Lebih baik kawin lain yang boleh masak untuk abang"

Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang mengandung.."
 Suami : "Abang tak sabar nak lihat anak kita.."

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Abang tolong buat susu anak.."
 Suami : "Abang mengantuk laa..ayang buat laaa.."

Penghujung perkahwinan
Isteri : "Cuba awak tegur anak tu sikit.."
 Suami : "Haiii..anak awak..awak ajelah yang tegur..."

 Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "OK..no problem.."

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "Saya penat, awak ajelahh yang buat.."

Penghujung perkahwinan Isteri : "
Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
 Suami : "Awak tak boleh buat keee.."

Awal Perkahwinan Isteri :
 "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Apa yang ayang inginkan.."

 Pertengahan Perkahwinan Isteri : "
Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Setiap tahun saya berikan...tak cukup lagi ke ?"

 Penghujung perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
 Suami : "Tak payah le hadiah-hadiahhhhh..."

Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
 Suami : "OK..no problem.."

 Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai buat rendang"
Suami : "Awak ni pemalas laaa.."

 Penghujung perkahwinan Isteri : "
Ayang tak pandai buat kek.." Suami 
 "mak ko tu..dari dulu tak pandai masakkk.."

HAHA!

~oke bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Monday, June 13, 2011

kenapa kita selalu fikirkan cinta??

assalamualaikum & salam pagi isnin

pagi nie bercerita tentang cinta..kenapa kita selalu fikirkan cinta??memang tidak di nafikan,Hati dan perasaan cinta merupakan satu fitrah insaniah tidak kira sesiapapun. Manusia perlukan cinta dan memerlukan kasih sayang. Perasaan untuk mencintai kepada lawan jantina memang tidak dinafikan, ia merupakan sesuatu yang perlu bagi setiap manusia kan..

tetapi kenapa kita sering memikirkannye??

cinta blh dtg & pergi

janganlah kita terlalu fikirkan cinta..(tapi aku selalu gk pikir sal hal nie..hehe) memang Cinta dan perasaan satu keperluan. Tetapi kita mesti pandai menguruskannya. Bercintalah tetapi melalui jalan-jalan yang Islam telah tunjukkan. Buat persediaan, dan lakukan ta'aruf  dan seterusnya. Islam itu dipenuhi cinta dan kasih sayang, tapi banyak cinta dan kasih sayang yang menyimpang dari islam kerana kita tidak menghayati Islam sepenuhnya..betol tak?

mari la kite same2 mencari cinta yang di REDHAINYA...

~bubye~




# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

sayang kamu kamu kamu & kamu

assalamualaikum..

pagi nie & hari nie tetiba plak aku update blog aku 2 entry pada satu mase..ala..org lain dlm sehari bape byk entry xtau dorg buat..aku nie baru dua...dah nak kecoh..hehe..sebenarnye aku ade bace tajuk nie kt ruangan I LUV ISLAM laa..2 yg aku buat entry tu..korg bace la..aku tak nak hurai pjg2..xlarat r beb!hehe..bace ye..;)


Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih takwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).


(Surah Al-Hujurat 49: Ayat 13)


gambar dari i luv islam..;)


p/s : Berkasih sayanglah kerana Allah. Mari cinta pada Allah, Rasul, ibu bapa, saudara mara, guru, dan juga 
        sahabat..ingt tu!peace..
~bubye~



# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

bila rasaku ini rasamu

hye!selamat pagi.eh!pagi dah ke?iye..pagi dah laa..cakapku sorg diri..wahaha!cam ayat novel la plak kn?hehe..novel pun novel laa janji aku puas ngan ape yang aku buat..korg puas hati tak ngan pe yang korg buat?mesti puas hati gak kan?

hadoi..nape laa mata ini tak reti2 ag nak tydo ye?emm..mybe sebab aku dah tydo kot ptg td..whatever lah..
pagi nie aku nak buat entry pasal tu la..tu..tu..tajuk kt atas tu..nampak tak?tak nampak?kalo tak nampak cepat2 pegi jumpe doktor ye..hihi..peace!

;(

sebenarnye hari nie aku de buat seseorang majok ngan aku..aku saje je nak test2 die tapi xsangke lak ley jd g2..tydo pun awal..arghhh!!borinknye aku kalo xde die..harap2 die maafkan aku..hohoho..sedih mmg la sedih tapi xpela mybe esok oke la tu kan?(saje nk sedapkan hati cket)hehe..eh!ade kne mengene ke ngn tajuk kt ats 2?alamak!gud nyte!

~maafkan sayang~

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

ceritera B.O.S.A.N

assalamualaikum & salam hari ahad

awcakkk!!tadaaa...pon pon pon..sume ade bile dah bosan kan?begitu juga lah dengan diriku..cewah!ayat cam skema pun de gak kan?tapi hakikatnye tak skema oke!tak nak ngaku ag tue..wahaha!hmm..cuti2 nie biase laa..mood pn gilak ket..jadi xbetol..wehuuu!!

nah!amek kau hehe.

wah!nampaknye cuace pun agak tak oke ri nie..tydo pun sedap gak lam keadaan ujan renyai2 gni..tapi xley tydo ag..sebab kena habiskan buat entry nie dlu..pastu baru ley tydo..ke gane?haha!aku sebenarnye tak de nak buat pape..mr.ungu pulak bizi ngan keje ape benda ntah..jd di cni la tempat aku bermanje2 kan mr.belog kan?ngeee..nasib baik ade mr.belog ley la gak aku kongsi2 cite lam nie..hehe..


bored..bored..bored..;p

saje masok kan pix borink..cantik tak!!versi eric leong..oppss!!hehe

~ bubye ~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Sunday, June 12, 2011

awak..ke mana awak pergi..

assalamualaikum & salam ceria ptg sabtu

dengan berbekalkan kekuatan aku update gak belog aku nie..memang betol kata sesetengah orang berkawan lebih baik dari berkapel..kapel bile putus dah xjadi kawan dh (sstgh je la g2 kn)tapi kawan tak akan putus walau dalam ape2 jua keadaan sekaly pn..tapi biase la adat berkapel kan ade mase suke ade mase duka..tue sume dah menjadi lumrah kehidupan berkapel kan?

tapi kenapa sesetengah laki/pompuan susah nak pahan kehendak pakwe/makwe die?hmm..aku pun pelik..tp tue sume atas diri sendiri kan?eh!ape yang aku merepek nie..hadoi!lari tupik r beb!xpela..aku malas nak delete dh jadi aku sambung lagi..huhu..


miss u awak..

hari nie hari yang paling tak indah..buat ape la AWAK aku agaknye ye..hmm..AWAK tak rindu kt SAYA ke?AWAK2..kenapa jadi cam nie..SAYA tak mintak pun jadi cam nie..terpulang la kat AWAK..SAYA pun dah letih dah nak pikirkan pasal hal nie..sem0ga AWAK bahagie ngan idup AWAK..dan SAYA cme nak AWAK tau..SAYA sygkan AWAK..


ingat daku dalam doamu selalu..i'm sorry gudbye...uwaaaa!!!(tetibe nanges wahaha)

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Saturday, June 11, 2011

sabar separuh daripada iman kan?

assalamualaikum & salam ceria malam sabtu

hadio!!..apo keno nie jang oiii!!satu pun xdak msg msok nie..haih!bhase negeri mne plak la aku hentam nie..harap org2 negeri nie xmarah la yo..hehe..xla..aku sebenarnye bukan ape..nak kata problem besar tak gak..sampai g2 skaly majoknye..hmmm..dugaan2..

tp sabar je la..sampai bile nak terus gini aku pun xtau lah..kite tgk je la 6t..hah!ape?xtau pe motif entry nie?ouh!ye x ye gak kn..aku tak gtau detail ag kan?kesian..wehuu!xde pe sebenarnye..aku ngah sabo ngan mr.ungu aku laa..korg ade pape idea tak yang bley buat aku tak terpikir kan die??cewah!ape maksud aku tue??aku pun tak tau daa...yg penting sabar itu separuh daripada iman oke!

 nak jd gni..cewah!perasan!wekkk!

 seindah2 hiasan adalah wanita yg solehah..hehe

yg nie?sape nie??hehe..tuan pnye belog la sape ag...wehuu!

saje msokkan gambar2 muslimah nie sebab comey & sejuk mata memandang..sila abaikan gambar yang last skly sebab itu bukan gamba dari pakcik google tau!hehe..malam nie buat entry yg ntah pape sebab tersangatlah tension..tp gatai gak nak wt entry..huh!

~bubye~


# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

hah!!nora elena a.k.a siti saleha??

Assalamualaikum & selamat pagi..hohoho..

haluu2..ape khabar blogger2 sume..sihat tak?opkos la sihat kan..eh2..aku tanye aku lak yang jawab..huhu..
sebenarnye baru pas makan..eh!perlu ke gtau kt cni bru lepas makan?suke aty aku laa..nie belog aku..korg jgn jeles ye..?wehehe..xla..tue cume satu gurauan je laa..lucu x lucu x??xlucu pun..wekkkk!sapa yang ckp lucu tue,baik g jumpe doktor yew..ngeeeeee~

tajuk entry kali nie ialah pasal nora elena laa..ape lagi..kan sekarang tengah pemes u..hehe..tp nie pun bukan pasal mengata or mengumpat  dan sewaktu dengannye tau..nie pasal umo die laa..aku de bace kt belog guy nie..2 yang bley keluar tajuk nie..

tol ke nora elena a.k.a siti saleha nie lahir taun 1990??xcaye la..coz muke matured giler tue..kalah aku..walaupun aku tua setaun dari die tp aku still lagi xberapa nak matured..oppss!but aku still bley pikir ag lah yang mne baik & buruk..heee~

(masih lagi terfikir betol ke x sal umo tue)ye ke x eh?dh la cun giler..matured lak tue..complete lah!
tapi pape pn cite nora elena memang bez n sweet lah!suke tengok..korg2 pun mesti layan gak cite nie kan..wehuuu..nah!nie untuk tatapan korg cket..hehe..


 sweett!!

cun beb!

 
tadaa!!jgn lupe tgk citer nih ye..hehe..

~oke bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Friday, June 10, 2011

pujukan pak nil selamatkan nyawa...wah!tahniah pak nil...

assalamualaikum & selamat petang

petang nie nak buat entri pasal pak nil..bukan nak mengumpat pasal pak nil nie tau!tapi bangga dengan pak nil yang telah menyelamatkan nyawa orang..tahniah pak nil..i lebiu lah!oppss!terlebih suda..hehe..tetiba menggedik petang2 hari kan?

berbalik pada tajuk kt atas 2 sebenarnye aku ade bace kt hari metro yang pujukan pak nil menyelamatkan nyawa seorang pemuda & juga pendengarnye yang telah berhutang dengan along..korang ade bace x?atau aku yang lambat bace nie?hehe..haaa!kalo belum cepat pegi bace..wehuuu!!sungguh mulia hati pak nil kan?mudah mudahan Allah S.W.T memberkati hidup pak nil..Amin..

gambar yg di curik dr uncle google..hehe..

p/s : aku pn xtau nie berita yg bile..kalo dh lame sila la jgn marah oke..hehe..peace!

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Thursday, June 09, 2011

sahabat & kawan & teman & rakan

assalamualaikum & selamat pg..pg kot..hehe..

sahabat.kawan.teman.rakan same ke tak tue sume ek??hehe..same je kn?cume ejaan je lain sikit..bercakap pasal teman.kawan dan sebagainye nie la.korg ade sume tue tak?mesti la ade kn..sume org ade teman.kawan & sewaktu dengannye kn3??

aku nie sebenarnye tengah borink..tue update my belog yg tak seberapa sikit nie..dah alang2 aku update ummphh!ape lagi..aku upload la sedikit sebanyak gambo2 sahabat.kawan.teman &rakan aku nie..jgn jeles tau!eh2!ade ke org nk jeles ngn aku nih?hyee..yann2.sila la jgn berangan oke?haha!ngeeeeeeee~

 nie pix lame da nie..tp still ade smpai bile2..

 with cik eqa zulaizi..wehuuu!!

 kanak2 riang..hohoho..

 awcakkk!!gadiz manis..manis ke??hak3..

da pinky gurlz!hehe..comey lak kaler pink nie kn??hehe..

 with budak nakal..hihihi..

 s.a.h.a.b.a.t selamenye..awwww..hehe..

peace!
persahabatan tidak akan putus walau pape pun dugaan yang datang,melainkan kite sendiri yang buat persahabatan itu hancur..tol ke tak ayat aku nih!hehe..pape je la kan..dh mula nak merapu dah aku nie..kakaka..oke laa..selamat malam yew sume..

lurve y0u all..

~bubye~

# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Wednesday, June 08, 2011

Lisa Surihani: Tak Ambil Kesempatan Terhadap Yusry KRU

Assalamualaikum

KUALA LUMPUR, 7 JUN 2011: Tidak mempunyai agenda peribadi mahupun niat yang tersembunyi untuk mendapatkan tawaran kerja yang lebih baik, sebaliknya aktres Lisa Surihani memberitahu hubungan yang terjalin dia ntaranya dengan Yusry Abdul Halim atau Yusry KRU semuanya terjalin kerana keikhlasan hati.
Mengakui tertawan disebabkan sikap rendah diri serta berfikiran jauh yang dimiliki pengarah filem Hikayat Merong Mahawangsa serta Karak itu, Lisa Surihani berharap tiada pihak yang akan menyalah ertikan hubungan mereka itu."Saya berkawan dengan Yusry bukan disebabkan mahu dapatkan job atau sebagainya. Saya memang berkawan kerana antara kami ada keserasian. Saya sendiri pun belum pernah ada hubungan yang serius seperti ini.


~wah!dh ehem2 gak akhirnye dorg kn..xpela..mudah2han cik lisa n yusry bahagie hendaknye la yew..cewahhh!!sweet kan tgk dorg berdua..serasi bersama gituw awww!!mud menggedix dh mai dh eh..hahaha..


~ oke..di cni saye letakkn gak beberape gambar cik lisa kitew..eiii..comeyy lah!~

 hah!!jeng jeng jeng..hehe

comey!

 cun melecun w0o..

bile la aku nak jadi cam lisa surihani nie yew...mula nk berangan dh aku nie...hahaha..wehuu~~

p/s ~ bersyukur la dgn ape yg kite miliki daripadaNya..peace..;)

~bubye~






# THANX FOR READING COMEY (0_0) PEACE! #

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved by Tercipta UntukKu